tirsdag 13. september 2011

Dance with your body!

I dag har barn og ungdom klassene tatt turen innom Radar ungdomsklubb i Asker. Der er det gratis tilbud til ungdommer i bruk av øvelsesrom til dans og musikk, men også  Opplegget skulle gi oss nye ideer til aktiviteter vi kan bruke i praksis senere. Danselærer, som også jobber på Radar, fulgte oss gjennom hele dagen. Hun viste oss mange kule leker og danser som forslag til ulike målgrupper innenfor barn- og ungdomsarbeiderfaget. Det var utrolige, lærerrikt og spennende! Så hun har garanter gitt nye ideer til aktiviteter som kan brukes i prakisen vår.

Vi har blant annet laget dans som vi fremførte til hele barn og ungdom. Det var kjempe bra danser som ble laget, og det var gøy underholdning! Vi lærte flere øvelser også som kan være nyttig i praksis. For eksempel hauk og due, eventyr(barna er med i rollespill), sang knyttet til dyr som vi imiterte til. Dette kunne vært veldig spennende å bruke senere.

Det er utrolig mye man kan gjøre i forhold til lek og aktiviiteter i form av læring. Dans og bevegelse i samhandling med andre er både sosialt, men bidrar også til utvikling og læring. Jeg tror det er noe som er veldig populært blant unge; dans med andre bidrar til trygghet, og ikke minst egenutvikling av det fysiske og psykiske. Nye øvelser som som jeg har lært i dag tar jeg garantert med videre, og jeg takker for et bra opplegg fra lærerne og ikke minst danselæreren. Bra jobba!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar